Αναζήτηση Εργασίας Κύπρος



Κάποιος θα αναρωτηθεί διαβάζοντας τον τίτλο αν πράγματι αξίζει η αναζήτησηεργασίας στην Κύπρο του 2014. Υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια για ένα νέο που έχει βγει πρόσφατα στην αναζήτηση εργασίας στην Κύπρο. 


Το πρώτο σενάριο είναι να ανήκει στην μακρά λίστα της ανεργίας διότι δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία για αυτόν ή γιατί η ζήτηση είναι μεγάλη και η προσφορά μικρή. Τονίζουμε ότι οι περισσότεροι νέοι αυτή τη στιγμή είναι άνεργοι και όχι άεργοι!

Το δεύτερο σενάριο είναι να εργάζεται κάπου αλλά όχι στον τομέα του. Σίγουρα καμία δουλεία δεν είναι υποτιμητική αλλά οι περισσότεροι νέοι θέλουν να εργαστούν στον τομέα σπουδών τους και οι συγκυρίες δεν το επιτρέπουν. Στο τέλος της ημέρας ο φόβος της ανεργίας δεν τους αφήνει περιθώρια στο να αναζητήσουν κάτι καλύτερο.

Το τρίτο σενάριο είναι να έχει βρει εργασία στον τομέα του αλλά να αμείβεται με μη αντιπροσωπευτικό για τις ικανότητες του μισθό. Μια αναζήτηση εργασίας σε ξένα site αρκεί για να επιβεβαιώσει το σενάριο αυτό.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε το έργο και τις προσπάθειες που καταβάλουν πολλές ιστοσελίδες που βοηθούν στην αναζήτηση εργασίας και πραγματικά συμβάλουν στην καταπολέμηση τη ανεργίας.  

Τελικά πείτε μας, αξίζει η αναζήτηση εργασίας στη Κύπρο;  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο