Συνταγή για Τσουρέκια!

Επειδή δεν γίνετε Πάσχα χωρίς τσουρέκια θα σας δώσουμε μία πάρα πολύ εύκολη συνταγή!







Υλικά:
  • 2 κιλά αλεύρι
  • 6 αβγά 
  • 160 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • 3 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1/2 λίτρο ζεστό γάλα (πλήρες)
  • 1 φακελάκι αλεσμένο μαχλέπι
  • το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα
  • 500γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
  • 1 κροκάδι αραιωμένο με νερό για το άλειμμ

Εκτέλεση:
  • Σε λεκάνη χτυπήστε τα αβγά με την άχνη για 3 λεπτά
  • Στο ζεσταμένο γάλα λιώστε τη μαγιά & προσθέστε το στη λεκάνη
  • Ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο
  • Προσθέστε και τα αρώματα (μαχλέπι, ξύσμα, μαστίχα)
  • Στο τέλος ρίξτε και το αλεύρι λίγο λίγο "παιδεύοντας" τη ζύμη με το χέρι για να απορροφήσει το αλεύρι
  • Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα μες στη λεκάνη και σκεπάστε με πετσέτα ή κουβέρτα
  • Αφήστε τη μες στο φούρνο που έχετε ανάψει στους 30 βαθμούς για 2ώρες περίπου
  • Πλάστε τσουρεκάκια ατομικά σε σχέδιο κρουασάν, σαλίγκαρο κ.λπ. ή πλεξίδες
  • Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, ξανασκεπάστε τα και αφήστε πάλι στο ζεστό φούρνο (30 βαθμοί)για 1 ώρα ακόμη
  • Αλείψτε τα με αραιωμένο κροκάδι και πασπαλίστε με σουσάμι αν θέλετε
  • Ψήστε τα τσουρέκια στους 180 βαθμούς 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν


  • Διαβάστε περισότερο: Αφράτα τσουρέκια http://www.sintagespareas.gr/sintages/afrata-tsourekia.html#ixzz2RyRfknGc

    Καλή επιτυχία σε όλους με τα τσουρέκια σας!!  

    Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    Αναζήτηση Εργασίας Κύπρος