Ηλεκτρονικό Πάσο ( Ενδιαφέρει φοιτητές)


Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ ο Ειδικός Γραμματέας του Υπ. Παιδείας Βασίλης Παπάζογλου, αλλάζει ο τρόπος διανομής όπως και τα κριτήρια καθορισμού των δικαιούχων του Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου (ΠΑΣΟ),
από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, θα παραλαμβάνουν το νέο τους φοιτητικό πάσο, μέσω ηλεκτρονικής αίτησης σε ειδικά διαμορφωμένο πληροφοριακό σύστημα.

Το κοστος εκδοσης του νεου πασο υπολογιζεται στα €2,46 και θα επιβαρυνει τον φοιτητη, ο οποιος ομως θα απαλλασεται πλεον απο το κοστος εκδοσης φωτογραφιων οπως ισχυε παλιοτερα. Το νεο δελτιο ειδικου εισιτηριου (τυπου πιστωτικης καρτας) θα πληρει ολες τις συγχρονες προδιαγραφες, με ενσωματωμενη την φωτογραφια του δικαιουχου, ειδικο ολογραμμα ασφαλειας και τα στοιχεια του και με λατινικους χαρακτηρες (για χρηση και στο εξωτερικο).

Για την εισοδο στο πληροφοριακο συστημα οι φοιτητες θα χρησιμοποιουν τα ιδια στοιχεια πιστοποιησης (ονομα και κωδικο χρηστη) με αυτα της υπηρεσιας «Ευδοξος». Αναλυτικοτερες οδηγιες και παραδειγματα θα αναρτηθουν στην ιστοσελιδα της υπηρεσιας (http://paso.minedu.gov.gr) με την εναρξη της λειτουργιας της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναζήτηση Εργασίας Κύπρος