H Μέρα του Αγίου Βαλεντίνου



Μέρα του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα λοιπόν και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Φυσικά δεν απευθύνομαι αποκλειστικά στους ερωτευμένους αλλά
στα ανθοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, τα βιβλιοπωλεία, τα εστιατόρια, τα μπαράκια κτλ. Σίγουρα οι ερωτευμένοι γιορτάζουν καθημερινά και δεν χρειάζονται συγκεκριμένη μέρα για να εκφράσουν την αγάπη τους!
Υπάρχουν πολλές εκδοχές για την σημερινή εορτή. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδοχές σας παρουσιάζουμε και εμείς.

Ήταν λοιπόν περίοδος εκστρατειών στη Ρώμη του 3ου αιώνα και ο τότε αυτοκράτορας Κλαύδιος Β’ αντιμετώπιζε δυσκολίες στο να κατατάξει στρατιώτες στους λεγεώνες του.  Ο λόγος που αντιμετώπιζε αυτές τις δυσκολίες ήταν το γεγονός ότι οι άντρες δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τις οικογένειες τους και τις γυναίκες τους.  Έτσι σκαρφίστηκε να απαγορεύσει του γάμους και τους αρραβώνες. Ένας Ρωμαίος ιερέας όμως, ο Άγιος Βαλεντίνος, διατελούσε κρυφά το μυστήριο του γάμου βοηθώντας έτσι τα ερωτευμένα ζευγάρια. Όταν μαθεύτηκαν οι πράξεις ο αυτοκράτορας διάταξε όπως μαστιγωθεί μέχρι θανάτου και μετά να αποκεφαλιστεί. Η μέρα που μαρτύρησε ο Άγιος Βαλεντίνος δεν είναι άλλη από τις 14 Φεβρουαρίου. Για αυτό το λόγω από το 270 μ.Χ. εορτάζεται η σημερινή μέρα.

Όσοι από εσάς θέλετε να δείτε τι λένε τα ζώδια για την σημερινή μέρα, ρίξτε μια ματιά εδώ!    


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναζήτηση Εργασίας Κύπρος